• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen program podsticaja za poljoprivredu

Vlada FBiH usvojila program podsticaja za poljoprivredu u vrijednosti 68.500.000 KM sa kriterijumima raspodjele sredstava.

 Usvojen program podsticaja za poljoprivredu Izvor: MONDO

Prema danas usvojenoj odluci, za podsticaj biljnoj proizvodnji namijenjeno je 12.100.000 KM, životinjskoj proizvodnji 46.700.000 KM, a za ostale vrste podrške 7.500.000 KM, saopšteno je iz federalne Vlade.

Odlukom je precizirano da će kontrolu potencijalnih korisnika podsticaja u fazi proizvodnje, kao i tokom prikupljanja i obrade dokumentacije, a prije dostavljanja aplikacije federalnom Ministarstvu, vršiti mjerodavni poljoprivredni kantonalni inspektori, odnosno ovlašteni službenici kantonalnih i federalnog ministarstva i federalna poljoprivredna inspekcija.

Pri izradi programa utroška sredstava, federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo je mišljenja, prijedloge i sugestije iznesene tokom rasprave o ovom dokumentu na sjednici Vlade FBiH.

Uz program, federalna Vlada donijela je i zaključke kojima je dala saglasnost na kriterijume prema kojima će podsticaji biti dijeljeni.

Vlada FBiH danas je donijela i odluku o reprogramiranju obaveza po odluci o odobravanju izdvajanja sredstava iz budžeta FBiH za 2011. godinu federalnom Ministarstvu saobraćaja i komunikacija u iznosu od 2.135.000 KM.

Ova sredstva namijenjena Javnom preduzeću Željeznice Federacije BiH Sarajevo biće vraćena u tri tranše i to 700.000 KM do 31. oktobra, 700.000 KM do 30. novembra i 735.000 KM do 31. decembra ove godine.

Donošenje ovakve odluke omogućiće zdravstvenu zaštitu za više od 3.900 zaposlenih u preduzeću Željeznice FBiH i njihovih porodica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE