• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: O hapšenju Karadžića u Skupštini

Skupština bi mogla da se deblokira tako što bi vladajuća koalicija otvorila raspravu o hapšenju Karadžića, tvrdi Vesna pešić (LDP).

 Pešić: O hapšenju Karadžića u Skupštini Izvor: MONDO

Predsednica Političkog saveta Liberalno-demokratske partije Vesna Pešić optužila je Demokratsku stranku Srbije i Srpsku radikalnu stranku da su, izazivajući tenzije, blokirali rad republičkog parlamenta.

Pešićeva je navela da su DSS i SRS nabedili vladajuću koaliciju da je izazvala tenzije, sa čim se ne slaže, jer su "tenzije od početka izazivali oni, jer su blokirali parlament iz ljutnje što nije napravljena crna nacionalistička koalicija, nego ova druga sa socijalistima i DS".

"Tenzije je izazvala Koštuničina vlada, zato što je ona podmetnula taj vruć krompir - hapšenje Karadžića", što su iskoristili DSS i SRS da "prave nerede", rekla jeTeleviziji B92 Pešićeva, koja je i poslanik u Skupštini Srbije.

Ona je ocenila da bi bilo dobro da se Skupština deblokira tako što bi vladajuća koalicija otvorila raspravu o hapšenju Karadžića, ističući da "ne može da se organizuje miting da bi se sprečila primena zakona".

Pešićeva kaže da, principijelno gledano, ne mora da bude ista vlast na republičkom i lokalnom nivou, ali da su se radikali "oslonili na huligane", koji "dolaze samo zato da bi demolirali grad" i upitala "šta će nam takvi ljudi na vlasti u gradu".

Pešićeva smatra da bi sve stranke koje učestvuju u pregovorima trebalo da budu kooperativne i što pre formiraju gradsku vlast, da bi vlada počela da funkcioniše.

Ona je navela da LDP nastoji da dobije mesta u javnim preduzećima na kojima bi "demonstrirao" svoju politiku.

Pešićeva je istakla da LDP pokušava da "unese korektiv", da rad vlade bude što transparentniji, da "administracija ne bude isključivo punjena partijskim trupama".

Prema njenim rečima, LDP u tom pogledu "želi minimum" da bi imao uvid u to šta se događa u gradu u oblasti urbanizma i još u nekom sektoru gde bi voleli "nekog pomoćnika" ili nekog ko bi mogao da ima uvida u osetljive delove vlade gradske ili pojedinih odeljenja.

Ona je rekla da ne vidi zašto bi koalicija koja je dobila veći broj glasova i za Beograd, nego SRS i koja može sa SPS i LDP da formira vladu, to "prepustila radikalima i Vojislavu Koštunici".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE