• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Signali iz SPS: Beograd će dobiti vlast

Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da bi formiranje vlasti u Beogradu do 22. avgusta bilo u skladu sa očekivanjem najvećeg broja građana

 Signali iz SPS: Beograd će dobiti vlast  Izvor: MONDO

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da bi formiranje vlasti u Beogradu do 22. avgusta bilo u skladu sa očekivanjem najvećeg broja građana, te da bi ponavljanje izbora bilo veliko razočaranje.

"Politički kompromisi nikako ne smeju ići na štetu Beograda. Mislim da će ukoliko se formira vlast u gradu do 22. avgusta to biti u skladu sa očekivanjem najvećeg broja građana. Novi izbori bi bili veliko razočaranje za Beograd", kazala je Đukić-Dejanović gostujući na Radioteleviziji B92.

Predsednica skupštine i funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) je podsetila da je ta stranka potpisala koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu sa "drugim partnerima" kad još nije bila formirana vlast na republičkom nivou sa listom "Za evropsku Srbiju".

"Pošto je formirana republička vlast normalno je da se to reflektuje pre svega na Beograd i zbog toga su gradski organi SPS-a dali predsedništvu stanke da odluči o raskidu sporazuma sa narodnjacima", izjavila je Đukić-Dejanović.

Dodala je da je sada na gradskim organima stranke da odluče da li će se dogovoriti o formiranju vlasti sa istim partnerima kao u Republici ili će se ići na nove izbore.

Upitana o komentarima da predsedava skupštini na blag način, predsednica je ocenila da restriktivne mere ne bi doprinele poboljšanju rada i dodala da je od ranije poznato "ko se izražava na kakav način".

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika te stranke Dragan Đilas izrazio je u ponedeljak očekivanje da će proces konstituisanja vlasti u prestonici biti završen između 14. i 20. avgusta. On je rekao da je po njegovom mišljenju sa SPS-om skoro sve dogovoreno, ali da je ostalo da se definišu neki detalji.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE