• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Kazniti i napadače 5. oktobra

Ako kazne napadače na snimatelja B92, trebalo bi da kazne i napadače na direktora RTS, 5. oktobra 2000, smatra Aleksandar Vučić.

 Vučić: Kazniti i napadače 5. oktobra Izvor: MONDO

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje od države "jednakopravnost" za građane, i da, osim onih koji su odgovorni za napad na kamermana Televizije B92 na nedavnom protestu u Beogradu, budu krivično gonjeni i odgovorni za napad na nekadašnjeg direktora RTS-a Dragoljuba Milanovića, 5. oktobra 2000. godine.

"SRS insistira na odgovornosti za nemire koji su se dogodili u Beogradu i sa tim nema igre. Mi tražimo potpunu jednakopravnost za sve građane Srbije. Ne mogu da budu krivi ljudi koji su bili na skupu protiv DOS-a, a da ne budu uhapšeni oni koji su odgovorni za incidente na protestima DOS-a", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je novinarima prikazao snimak prebijanja Milanovića, na kome se vide lica nekih od napadača, i zatražio od nadležnih državnih organa da privedu odgovorne, poručivši da će, ukoliko oni to ne urade, SRS saznati imena počinilaca.

"Očekujemo da ovi zlikovci i banditi koji su hteli da ubiju direktora nacionalne televizije moraju da budu uhapšeni i odgovaraju za pokušaj ubistva i učešće u grupi koja čini nasilje", rekao je Vučić.

Nejednak odnos države prema građanima on je ocenio kao vid diktature i istakao da će SRS to nastojati da spreči svim demokratskim sredstvima. "Srbija će tek da se diže, imaće vruću jesen, imaće otpor na svakom koraku, u svakom mestu, u svakom zaseoku", rekao je generalni sekretar SRS, i dodao da SPS može, ako želi, da u svakoj opštini uđe u koaliciju sa LDP-om, ali da će poslednju reč o tome svakako dati građani.

Vučić je izrazio i negodovanje zbog toga što niko od državnih zvaničnika nije osudio prebijanje i povređivanje poslanika SRS, posebno Borisla Pelevića koji je sa vidnim podlivima na licu prisustvovao konferenciji za novinare. Pelević, koji je prema nalazima lekara zadobio prelom nosne i obe jagodične kosti kada je na protestu prošle sedmice pogođen gumenim metkom, rekao je da nijednog trenutka nije provocirao policiju, već da je naprotiv želeo da spreči sukobe na protestu.

"Pucanje u mene je moglo da bude smrtonosno. Gumeni metak se ispaljuje samo ispod struka ako neko napadne policiju. Međutim, niko od nas nije napadao policiju već smo hteli da sprečimo sukobe. Da je santimetar levo ili desno metak pogodio ja ne bih danas bio među vama. Ja sam ranjen i na Velebitu od ustaškog metka, ali me ovaj srpski metak mnogo više boli", rekao je Pelević, i dodao da je na njega pucano "po naređenju sa vrha". On je ponovio stav SRS da je protest na prošlonedeljnom mitingu te stranke u Beogradu sukobe sa policijom izazvala "grupa provokatora koje je unajmila policija".

Vučić i Pelević su se osvrnili i na 13. godišnjicu operacije hrvatske vojske "Oluja", ocenjujući da "država ne preduzima ništa kako bi istinski pomogla Srbima koji su izbegli i proterani iz Hrvatske". "SRS najoštrije osuđuje ćutanje državnih vlasti Srbije povodom najtežeg zločina koje je hrvatska vojska počinila nakon Drugog svetskog rata u Evropi", rekao je Vučić.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE