• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS će zatraži ostavku predsednice parlamenta

"Samonicijativno je prekinula zasedanje čak na mesec dana i to je jedini razlog zbog čega parlament ne radi."

 DSS će zatraži ostavku predsednice parlamenta Izvor: MONDO

Demokratska stranka Srbije (DSS) će zatražiti ostavku predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić -Dejanović, a zatim i dogovor poslaničkih grupa o nastavku rada parlamenta u demokratskoj atmosferi, izjavio je direktor medijske službe te stranke Slobodan Vuksanović.

"DSS nema nijedan razlog da prekida i opstruiše rad parlamenta, a poznato je da svaka skupština u svetu radi na osnovu dogovora poslaničkih grupa", naveo je Vuksanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ocenjujući da je "predsednica Skupštine Srbije samonicijativno prekinula zasedanje čak na mesec dana i to je jedini razlog zbog čega parlament ne radi", on je dodao da bi "u većini evropskih država ona zbog takvog postupka bila momentalno smenjena".

Vuksanović je naveo da je u prethodna dva mandata vlade Vojislava Koštunice izglasano gotovo 300 zakona, Ustav , kao i različite deklaracije. "I tada su stavovi političkih stranaka bili žestoko suprostavljeni, ali su se postizali i komrpomisi i konsenzusi", rekao je on.

Na dnevnom redu sednice koja je prekinuta 21. jula su potvrđivanje SSP, energetskog soporazuma sa Rusijom, predlog Vladine rezolucije o Kosovu, kao i ratifikovanje desetak međunarodnih finansijskih ugovora i kredita.

Posle konsultacija sa šefovima poslaničkih grupa, koje su održane 1. avgusta, dogovoreno je da sednica parlamenta bude nastavljena 2. septembra.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE