• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prihvaćena inicijativa za vanrednom sjednicom

Prihvaćena inicijativa SDP BiH i SBiH za održavanje vanredne sjednice Parlamenta FBiH radi rasprave o funkcionisanju vlasti nakon hapšenja Budimira

 Prihvaćena inicijativa za vanrednom sjednicom Izvor: MONDO

Predstavnički dom federalnog Parlamenta prihvatio je inicijative šefova poslaničkih klubova SDP-a i Stranke za BiH Jasenka Selimovića i Omera Vatrića da bude održana vanredna sjednica o funkcionisanju vlasti u Federaciji BiH (FBiH), posebno nakon hapšenja federalnog predsjednika Živka Budimira.

Ustavno-pravna komisija Predstavničkog doma održaće danas sastanak na kojem će zauzeti stavove i predložiti Parlamentu mjere koje bi se trebalo preduzeti na ustavnom rješavanju blokada u Federaciji.

"U SDP-u smo procijenili da se Ustavno-pravna komisija odredi prema predsjedniku Federacije BiH i to bi pomoglo Predstavničkom domu da donese odgovarajuće zaključke, a nakon zasjedanja te komisije vanredna sjednica mogla bi se zakazati u roku od 24 časa. Cilj je da se povjerenje ustavnih dužnosti prenese na jednog od potpredsjednika Federacije BiH", izjavio je na pauzi sjednice šef kluba SDP-a Jasenko Selimović, prenose federalni mediji.

Šef Kluba Stranke za BiH Omer Vatrić rekao je da se inicijativa za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma zasniva na neefikasnosti vlasti u Federaciji.

"Tražimo od parlamentarne većine da omogući normalno funkcionisanje FBiH", poručio je Vatrić.

Predstavnički dom federalnog Parlamenta na današnjoj redovnoj sjednici trebalo bi da razmatra i Prijedlog finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2013. godinu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE