• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Tekst u Kuriru iskonstruisan

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da je tekst koji je objavio "Kurir", u kome se pominje njegovo ime u negativnoj konotaciji-iskonstruisan.

 Dodik: Tekst u Kuriru iskonstruisan Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je tekst koji je objavio list "Kurir", a u kome se pominje njegovo ime u negativnoj konotaciji, tendeciozno iskonstruisan i u potpunosti predstavlja zbir neistina kojima se želi diskvalifikovati njegova ličnost.
"Pretpostaviti je da samo urednik, odnosno autor ovog nečasnog pamfleta zna za čiji račun me je pokušao kompromitovati. U više navrata sam do sada isticao da se nikada nisam bavio nikakvim nedozvoljenim radnjama, pa tako ni bilo kakvim švercom, kako mi to 'Kurir' pokušava senzacionalno pripisati", istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je ponovio da se nikada nije družio sa osobama koja su sa druge strane zakona, niti bilo koga od njih poznaje, pa tako ne i one koji su se bavili ili bave švercom, a koje "Kurir" konstrukcijama pokušava staviti uz njegovo ime.

"Da je 'Kuriru' stalo do istine mogli su me lično kontaktirati. Ali njima, očigledno, nije stalo do toga. Važno je bilo oklevetati. Kompletan tekst nije ništa drugo do senzacionalna novinarska glupost, napisana po nečijem nalogu i smišljena u prepoznatljivoj kuhinji ovog lista.

Ima li ikoga u Srbiji i šire, osim usijanih glava u 'Kuriru', ko može povjerovati da smo se, na primjer, Zoran Đinđić i ja bavili švercom cigareta!? Dakle, u pomenutom tekstu sve je laž od prvog do poslednjeg slova. Kakvi profesionalni novinarski standardi i kodeksi?!", rekao je predsjednik Dodik.

"Kurir" je danas objavio tekst u kojem se navodi da je predsjednik Dodik "pripadao kriminalnoj grupi koja se tokom devedesetih godina bavila švercom duvana i to za račun vođe 'zemunskog klana' Dušana Spasojevića Šiptara".

"Pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić, Milorad Dodik i Borislav Mikelić, nekadašnji premijer Republike Srpske Krajine, pripadali su jednoj od grupa koje su se devedesetih godina bavile švercom duvana", piše "Kurir", pozivajući se, kako navode, na izvore iz istrage.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE