• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasador Kejsi otkrio spomenik palim borcima

Britanski ambasador u BiH Najdžel Kejsi u Sarajevu otkrio spomenik u čast 59 britanskih vojnika koji su poginuli u BiH od 1992. do 2004. godine.

 Ambasador Kejsi otkrio spomenik palim borcima Izvor: MONDO

Tokom prigodne ceremonije, koja je održana u rezidenciji britanskog ambasadora u Sarajevu, Kejsi je rekao da spomenik predstavlja podsjetnik svima na ozbiljnu predanost britanskih vojnika miru u BiH i njegovom očuvanju nakon završetka rata.

"Ovaj spomenik je obilježje svim ženama i muškarcima koji su izgubili živote u BiH. Njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena", naglasio je Kejsi na ceremoniji kojoj je prisustvovao veliki broj pripadnika vojne misije Velike Britanije i članova diplomatskog kora u BiH.

Britanski ambasador podsjetio je da je širom BiH izgrađeno 20-tak spomen-obilježja poginulim britanskim vojnicima, od kojih se jedan nalazi i u bazi Eufora Butmir.

Kejsi je ukazao na činjenicu da će baza u Butmiru u dogledno vrijeme dobiti drugu svrhu, napominjući da će dvorište rezidencije biti prikladno mjesto gdje će prijatelji i članovi porodica imati priliku da se u tišini i miru prisjete poginulih vojnika.

Nakon ceremonije otkrivanja novog spomenika, kojoj je prisustvovao i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen, uslijedila je proslava Dana oružanih snaga Velike Britanije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE