• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikulić: Nemam veze sa slučajem "Budimir"

Ministar pravde Federacije BiH Zoran Mikulić izjavio da nema nikakve veze sa kupovinom pomilovanja osuđenih lica u FBiH.

 Mikulić: Nemam veze sa slučajem "Budimir" Izvor: MONDO

On je istakao da u potpunosti podržava aktivnosti koje provodi Tužilaštvo BiH koje su usmjerene ka razbijanju ogromne korupcijske mreže.

"Nažalost, uporno se na sve moguće načine pokušava i mene dovesti u vezu sa kupovinom pomilovanja. To i ovom prilikom želim odlučno odbaciti, jer sa takvim nečasnim radnjama nemam nikakve veze i upravo sam ja inicirao početak istrage o nezakonitim dodjelama pomilovanja u FBiH", rekao je Mikulić.

Kada je riječ o postupku pomilovanja Merseda Hadžića zvanog Švicarac, Mikulić je naveo da je od Komisije za pomilovanje tražio da preispita svoj prvobitni stav, jer je o tom zahtjevu postojalo pozitivno mišljenje Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, pri čemu ničim nije sugerisao kakva bi preporuka trebalo da bude u smislu smanjenja kazne, saopšteno je iz Vlade FBiH.

"To nije bio jedini slučaj gdje sam tražio preispitivanje mišljenja Komisije jer sam to radio i u slučajevima kada sam cijenio da su predložena izrazito velika smanjenja kazni, uslovni otpusti ili pomilovanja", naveo je Mikulić.

Prema njegovim riječima, indikativno je da o takvim slučajevima ne postoje službene zabilješke ili se one vješto kriju od javnosti.

On je naglasio da je jedina osoba koja može donijeti odluku o pomilovanju, bez obzira na sva mišljenja, predsjednik FBiH i to je njegovo pravo i nijedno pomilovanje nije nezakonito samo po sebi, osim ako nije urađeno za novac.

"Znam da nisam počinio bilo kakvo krivično djelo, te je kampanja usmjerena ka mom povezivanju sa `slučajem Budimir` osuđena na propast", navodi se u izjavi federalnog ministra pravde.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE