• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imenovani novi ambasadori BiH

Predsjedništvo BiH imenovalo ambasadore u Srbiji, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Pakistanu...

 Imenovani novi ambasadori BiH Izvor: MONDO

Predsjedništvo BiH imenovalo je danas ambasadore u Srbiji, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Pakistanu, te generalnog konzula u Frankfurtu, kao i ambasadora "et-lardž" Zlatka Miletića, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

"Imena ne saopštavamo dok se ne dobiju agremani", rekao je Radmanović na konferenciji za novinare, navodeći da za Miletića nisu potrebni agremani i da je zato saopšteno njegovo ime.

Radmanović je naveo da se imenovanjem ambasadora u Srbiji samo tri dana nakon povratka njegovog prethodnika odbacuju bespotrebna pisanja u određenim medijima o tome da li ima ili nema ambasadora koja stvaraju ružnu sliku o svima u BiH.

"Predsjedništvo je danas dalo i agremane ambasadorima Zambije i Portugalije i raspravljalo o predstojećim planovima posjeta", rekao je Radmanović.

On je naglasio da je na sjednici prihvaćen poziv predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića da članovi Predsjedništva učestvuju na centralnoj proslavi povodom ulaska Hrvatske u EU, koja će biti održana u Zagrebu 30. juna.

"Istovremeno smo informisani da je predsjednik Josipović pozitivno odgovorio na poziv da posjeti BiH i usaglašeno je da se to realizuje 8. i 9. jula", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH i izrazio zadovoljstvo što je BiH prva država koju će hrvatski predsjednik posjetiti nakon ulaska te zemlje u EU.

Delegaciju BiH na Samitu šefova država i vlada zemalja učesnica Procesa za saradnju jugoistočne Evrope (SEECP) i na 11. forumu o dijalogu među civilizacijama, koji će biti održan u Ohridu 1. i 2. juna, predvodiće predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Tokom današnje sjednice usvojena su dva izvještaja Centralne banke BiH i Agencije za osiguranje depozita, te data saglasnost za više međunarodnih sporazuma, ugovora i protokola.

Radmanović je rekao da je donesena odluka o postepenoj transformaciji kancelarija oficira za vezu u Međunarodnom tribunalu u Hagu, kao i zaključak u vezi sa onim što se dogodilo prije neki dan u zgradi Predsjedništva (gdje je uhapšen predsjednik FBiH Živko Budimir).

"To je neprihvatljivo, jer je Predsjedništvo BiH zgrada u koju dolaze najznačajnije ličnosti koje su u posjeti ovoj zemlji", rekao je Radmanović i dodao da je današnjim ponovljena suština ranijeg zaključka, kojim se traži od Vlade Federacije BiH da hitno oslobodi prostor u zgradi Predsjedništva BiH koje koriste institucije FBiH kako bi se stvorili nepohodni uslovi za funkcionisanje Predsjedništva BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE