• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Iluzija o BiH glavni krivac zastoja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je večeras da je glavni krivac zastoja procesa u BiH - iluzija o BiH.

 Dodik: Iluzija o BiH glavni krivac zastoja Izvor: MONDO

Dodik je odbacio sve ocjene u najnovijem izvještaju visokog predstavnika Valentina Incka upućenom generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu.

On je istakao da će Republika Srpska i dalje primjenjivati Dejtonski sporazum, šta god o tome govorio i pisao Incko ili neko drugi.

Komentarišući Inckov izvještaj, Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da "tumačenje visokih predstavnika i međunarodnih zvaničnika da treba primjenjivati duh Dejtona, govori da on treba da bude promijenjen".

"BiH je stvorena na iluziji, ulagivanju Bošnjacima da oni treba da imaju državu, sa tvrdnjom da navodno niko ne bi trebalo da dovede to u pitanje kao da je riječ o indijskoj svetoj kravi", istakao je Dodik.

On je rekao da BiH nije mogla da preživi provođenje izvornih odredbi Dejtona, jer se daleko otišlo izvan toga.

"To nasilje koje se primjenjuje raznim međunarodnim politikama koje ovdje pokušavaju da osposobe evropske ili neke druge integracije, kršeći Ustav BiH, ne može da prođe i to je mnogima jasno", istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je zaključio da Srpska ostaje na evropskom putu, ali da ne može da prihvati modeliranje ustavnog uređenja BiH zbog tih integracija, jer to niko nije uradio u Evropi na taj način.

Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko ukazao je u najnovijem izvještaju generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu od 30. aprila na nedostatak napretka na zakonodavnom polju na nivou BiH, kao i "osporavanja Dejtonskog sporazuma i suvereniteta BiH od političara iz Republike Srpske", uprkos, kako je naveo, lakoj promjeni vlade. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE