• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Keljmendiju određen jednomjesečni pritvor

Euleksov sudija odredio je jednomjesečni pritvor narko-bosu Naseru Keljmendiju, izjavila je Srni portparol Euleksa Irina Gudeljević.

 Keljmendiju određen jednomjesečni pritvor Izvor: MONDO

Jednomjesečni pritvor određen je na zahtjev Euleksovog tužioca Erika Larsona, a Keljmendi se tereti za ista krivična djela za koja ga tereti i pravosuđe BiH.

Gudeljevićeva je navela da Euleks još nije dobio zahtjev nadležnih organa BiH za izručenje Keljmendija.

Ukoliko ovaj zahtjev stigne, kaže Gudeljevićeva, Euleks je spreman da asistira nadležnim organima Kosova u njegovoj realizaciji.

Keljmendi se juče pred Okružnim sudom u Prištini izjasnio da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.

Njegov advokat Besnik Beriša rekao je da je Keljmendi izjavio da nije kriv povodom istrage koju vodi Euleks za ista krivična djela za koja ga tereti pravosuđe BiH.

Kosovska policija je u nedjelju, 5. maja, na području Prištine uhapsila Keljmendija, za kojim je Sud BiH u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom policijske akcije "Lutka".

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim djelom ubistva.

Ministarstvo pravde BiH zatražilo je od Euleksa da vlastima Kosova prenese zahtjev za izručenje Keljmendija BiH, rekla je Srni portparol resornog ministarstva Marina Bakić.

Rješenje o ekstradiciji donosi kosovski ministar pravde, kažu u Euleksu i podsjećaju da je Keljmendi pokušao da izbjegne pravdu u BiH, gdje je optužen za ubistvo u pokušaju, kao i za prodaju i distribuciju narkotika u Južnoj Americi, Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj i drugim zemljama zapadnog Balkana. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE