• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan Vojske RS

Danas je počelo dvodnevno obilježavanje Dana Vojske RS.

 Dan Vojske RS Izvor: MONDO

Služenjem pomena poginulim borcima Vojske Republike Srpske (VRS), prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca na groblju Sveti Pantelija i na Spomen-kosturnici na Novom groblju u Banjaluci danas je počelo dvodnevno obilježavanje Dana VRS.

Vijence su položili izaslanici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, delegacije Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske, Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga (OS) BiH, delegacija generala VRS, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka OS BiH, delegacija porodica poginulih boraca, Saveza logoraša Republike Srpske i ratnih vojnih invalida, te delegacija grada Banjaluka.

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je da će Republika Srpska nastaviti da obilježava Dan Vojske Republike Srpska (VRS) i da prenosi tradiciju VRS na generacije koje dolaze.

"Potrebno je prenositi tradiciju VRS na generacije koje dolaze, kako bi mladi ljudi mogli da vide pun značaj i veličinu koju je dala VRS u stvaranju slobode na ovim prostorima“, rekao je Milunović danas novinarima u Banjaluci.

Milunović je podsjetio da je obilježavanje Dana VRS ustanovljeno kao događaj od najvećeg značaja za Republiku Srpsku.

On je napomenuo da je Vlada Republike Srpske preko Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova ustanovila 21 događaj od republičkog značaja među kojima je i obilježavanje Dana VRS.

Govoreći o obilježavanju 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, Milunović je rekao da je ovaj dan jedan od najvažnijih datuma u ljudskoj istoriji, napominjući da se može samo zamisliti kako bi svijet izgledao da je 1945. godine pobijedio fašizam.

"U Drugom svjetskom ratu poginulo je 1,7 miliona ljudi, a Srbi su podnijeli najveći teret u antifašističkoj borbi, jer su imali najveći broj žrtava na ovim prostorima", zaključio je Milunović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE