• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Keljemendi": BiH šalje dokumentaciju

Nakon određivanja pritvora Naseru Keljmendiju, očekuje se da BiH dostavi određenu dokumentaciju, kazao je Osman Cucovic, advokat Keljmendija.

 Slučaj "Keljemendi": BiH šalje dokumentaciju Izvor: MONDO

Pošto je Euleksov sudija u Osnovnom sudu u Prištini odredio jednomjesečni pritvor Naseru Keljmendiju, očekuje se da Bosna i Hercegovina dostavi određenu dokumentaciju, kazao je Osman Cucovic, advokat Keljmendija.

BiH će dostaviti određenu dokumentaciju Euleksu na osnovu koje se vodi istraga u toj zemlji, a očekuje se da će ti dokumenti u kratkom roku stići na Kosovu, dodao je on u izjavi za agenciju Fena.

On je podsjetio da je pritvor zatražio Euleksov tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova i da je istraga otvorena na osnovu odluke tužioca Euleksa zbog krivičnih djela počinjenih u BiH.

Advokat Keljmendija ponovio je da Euleks nema mandat da izručuje građane Kosova, ocijenivši da varijanta o ekstradiciji nije bila moguća i da su to vlasti u BiH znale.

Kosovska policija je u Prištini 5. maja uhapsila Nasera Keljmendija za kojim je Sud Bosne i Hercegovine u septembru prošle godine raspisao međunarodnu poternicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom akcije "Lutka".

Keljmendi je pod istragom u BiH pored ostalog i zbog organizovanog kriminala, pokušaja ubistva, kao i zbog trgovine drogom.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE