• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugljevik pod vodom, na Bjelašnici snijeg

Nevrijeme praćeno jakom kišom i dalje stvara velike probleme u istočnom dijelu RS i FBiH. U Ugljeviku klizište odnijelo put. Na Bjelašnici pada snijeg

 Ugljevik pod vodom, na Bjelašnici snijeg Izvor: MONDO

Vodena bujica pokrenula je noćas u Ugljeviku klizište dugo oko 30 metara, koje je tom dužinom odnijelo cijelu kolovoznu traku regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice.

Rukovodilac službe održavanja u preduzeću "Bijeljina put" Pantelija Simeunović rekao je Srni da se na klizištu pojavila i podzemna voda, a kiša i dalje pada.

Simeunović, koji je na licu mjesta, kaže da se klizište nalazi u šumi i da u blizini nema kuća.

Na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u mjestu Stari Ugljevik, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog klizišta koje je odnijelo dio puta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Prema prikupljenim informacijama, zbog kiše koja je tokom noći padala u većem dijelu Republike Srpske, kolovozi su mokri i klizavi.

Iz AMS-a Srpske upozoravaju na vodu u kolotrazima i udarnim rupama, te savjetuju opreznu vožnju.

"Skrećemo pažnju na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Dodatnom signalizacijom regulisan je saobraćaj na dionicama na kojima se izvode radovi", navodi se u saopštenju.

Podsjećanja radi, olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom juče je pogodilo najviše tuzlansku regiju. Prema podacima Civilne zaštite, najugroženije je bilo naselje Crvene Njive u Tuzli, gdje je evakuisano stanovništvo. Nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je i područja Ugljevika, Bijeljine, Zvornika i Bratunca. Dežurne ekipe rade na utvrđivanju štete na usjevima i lokalnim putevima.

U BiH danas će biti pretežno oblačno sa kišom, ponegdje su mogući i pljuskovi sa grmljavinom, a krajem dana očekuje se prestanak padavina. Intenzivnije padavine očekuje se u sjeverozapadnim i centralnim područjima.

Jutros je na planini Bjelašnici pao slab snijeg, a u drugim dijelovima BiH od juče padaju obilne kiše.

Temperature u BiH od jutros iznose od dva do 17 stepeni. I za danas meteorolozi najavljuju kišu, a više padavina očekuje se u severozapadnim i centralnim područjima.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica dva stepena, Kupres sedam, Čemerno osam, Han Pijesak devet, Sokolac 10, Bugojno 11, Sarajevo, Bihać, Gradačac, Livno i Tuzla 12, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Goražde, Sanski Most, Srebrenica, Novi Grad, Zenica 13, Prijedor i Zvornik 14, Trebinje 15, Stolac 16, Mostar 17 stepeni Celzijusovih.

Količina padavina u protekla 24 časa: Srebrenica 71 litar po metru kvadratnom, Zvornik 48, Bijeljina 42, Gradačac 36, Han Pijesak 27, Tuzla 26, Banjaluka 10 litara po metru kvadratnom.

(MONDO/agencije, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE