• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hag: Muslimani isljeđivani pa "nestali"

Svjedok optužbe Zlatan Čelanović izjavio da je bilo napada iz srebreničke enklave na srpska sela, ali da kod Srba nije primijetio želju za osvetom.

 Hag: Muslimani isljeđivani pa "nestali"  Izvor: MONDO

Svjedok optužbe Zlatan Čelanović izjavio je danas na suđenju generalu Ratku Mladiću u Hagu da je bilo napada i zločina iz srebreničke enklave na srpska sela, ali da kod Srba nije primijetio želju za osvetom, ni "fizičku mržnju", nego samo želju da prestane rat. Mladićev branilac Branko Lukić je tokom unakrsnog ispitivanja sugerisao svjedoku da je zločin u Srebrenici bio posljedica "želje za osvetom" lokalnih Srba za prethodne napade muslimanskih snaga iz enklave na srpska sela u kojima su mnogi civili bili ubijeni.

Svjedok, koji je tokom rata kao pravnik službovao u Odjeljenju za pravne i vjerske poslove i moral Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, rekao je da nije čuo da je neko od zarobljenika bio ubijen u Bratuncu, kao i da niko nije zlostavljao zarobljenike koje je on ispitivao.

"Cilj napada Vojske Republike Srpske na Srebrenicu bio je razoružavanje stanovništva", rekao je Čelanović i dodao da nikada nije čuo za plan da budu protjerani mještani Srebrenice.

Na pitanje advokata Lukića da li je iko 13. jula 1995. godine u Bratuncu pravio spiskove zarobljenih muslimana, svjedok je odgovorio: "Bio sam ubijeđen da stvarno idu u Kladanj, na razmjenu. Ne znam zašto bi iko pravio spiskove".

Poslije svjedočenja Čelanovića, suđenje je nastavljeno iskazom zaštićenog svjedoka optužbe RM-325, posredstvom video-veze i iza zatvorenih vrata.

Suđenje nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću biće nastavljeno sutra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE