• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP ne odustaje od svojih zahteva za formiranje gradske vlasti

LDP ne odustaje od svojih zahteva za formiranje gradske vlasti i spremna je da izađe na nove izbore ako DS ne prihvati njene principe.

 LDP ne odustaje od svojih zahteva za formiranje gradske vlasti Izvor: MONDO

Predsednik Gradskog odbora Liberalno demokratske partije (LDP) Dejan Ranđić izjavio je u ponedeljak da je ta stranka spremna da izađe na nove izbore za beogradski parlament ako Demokratska stranka ne prihvati uslove LDP-a za formiranje gradske vlasti.

"Podrška LDP-a (manjinskoj vladi DS-SPS) u ovom trenutku i dalje zavisi od odgovora DS-a, odnosno njihove spremnosti da prihvati naš princip departizacije i depolitizacije gradske vlasti", rekao je Ranđić agenciji Beta.

On je ukazao da je LDP još pre 10 dana završio pregovore sa DS-om o vlasti u Beogradu i da je uslovio podršku principom departizacije i depolitizacije vlasti.

"LDP je učinio sve da DS-u omogući i ambijent i dovoljno vremena za postizanje dogovora o gradskoj vlasti. Mi smo u samom startu definisali uslove LDP-a za učešće, s obzirom da smo podršku najavili već pre dva meseca", objasnio je Rađić.

Dodao je da podrška LDP-a nije "bezrezervna" i da DS još nije odgovorio da li će prihvatiti te principe.

Govoreći o sednici Skupštine grada Beograda na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo gradsko rukovodstvo, Ranžić je kazao da očekuje da će sednica biti zakazana za četvrtak ili petak.

"Očekujemo poziv na konsultacije od predsednika Belišća, jer bi bilo neodgovorno da ponovo stvaramo kriznu situaciju u smislu da se sednica gradskog parlamenta na kojoj treba da se izaberu tako bitni funkcioneri održava dan pre isteka roka", kazao je Ranđić.

On je dodao da LDP nije konsultovan o održavanju sednice gradskog parlamenta.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE