• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Spreman sam da branim Srpsku

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da Republika Srpska neće biti ukinuta i da je on u svakom trenutku spreman da je brani.

 Incko: Spreman sam da branim Srpsku Izvor: MONDO

Incko je napomenuo da nema mandat da mijenja Dejtonski sporazum i da to mogu samo tri konstitutivna naroda, zajedničkom odlukom.

On je za beogradske "Večernje novosti" rekao da međunarodna zajednica nije "digla ruke" od BiH, ali da će ubuduće biti oštrija prema njenim političarima i da će imati čvršći pristup rješavanju nagomilanih problema.

Incko je naveo da međunarodna zajednica još nije smislila detaljnu strategiju budućeg djelovanja, dodajući da su "mnoge države nezadovoljne krizom u BiH, jer su izdvojile ogromna finansijska sredstva".

On kaže da se iz Sarajeva pozitivno gleda na posljednje poteze vlasti Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom i očekuje da Beograd nastavi da igra vodeću ulogu na Balkanu i u njegovoj stabilizaciji.

"Politika nove vlasti u Beogradu u posljednjih nekoliko mjeseci, pogotovo o Kosovu, i pomirenja među susjedima, odličan je primjer za sve u regionu kako treba rješavati probleme", poručio je Incko.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE