• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gnjatić na čelu prosvjetara

Za novog predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS izabran je Dragan Gnjatić iz Prijedora.

 Gnjatić na čelu prosvjetara Izvor: MONDO

Gnjatić, koji je do sada bio član najviših organa Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, izjavio je Srni da će prioritet u njegovom daljem sindikalnom angažmanu biti poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u ovoj oblasti.

"Pred nama je težak i mukotrpan posao na vraćanju plata i drugih prava koje imamo. Slijede i izmjene zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, a mi ćemo učiniti sve da maksimalno zaštitimo položaj zaposlenih", rekao je Gnjatić.

On je izrazio uvjerenje da će Vlada ispuniti obećanje i da će polovinom godine imati završenu analizu stanja i krenuti sa vraćanjem plata zaposlenima u obrazovanju, nauci i kulturi Srpske.

Dosadašnji predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske bio je Stevan Milić. Na izbornoj skupštini ovog granskog sindikata Gnjatić je bio jedini zvanični kandidat za predsjednika jer su ostali kandidati odustali od kandidature prije izborne skupštine.

Na izbornoj skupštini Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, koja je održana juče, osim predsjednika ovog sindikata, izabran je novi Republički odbor, Statutarno-nadzorna komisija sindikata, te drugi organi i predstavnici ovog sindikata u organima Saveza sindikata Republike Srpske.

U okviru redovnih sindikalnih izbora u oblasti obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske sindikalni izbori provedeni su u skoro svim sindiklalnim organizacijama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE