• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas pretežno oblačno sa kišom

U BiH danas će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u centralnim i istočnim krajevima biće kraćih sunčanih intervala.

 Danas pretežno oblačno sa kišom Izvor: MONDO

Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura biće od 14 do 22 stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Zvornik, Srebrenica, Bugojno, Bihać dva stepena, Doboj, Prijedor, Sokolac, Rudo četiri, Banjaluka, Derventa pet, Han Pijesak, Višegrad, Foča šest, Neum sedam, Mrkonjić Grad osam, Bijeljina, Sarajevo devet, Trebinje, Bileća, Jajce 10, Goražde 13, Drvar 15, Gacko 18, Nevesinje 20, Mostar 21 stepen Celzijusov.

STANJE NA PUTEVIMA: MOKRI KOLOVOZI, ODRONI U USJECIMA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su mokri, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima odrona.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Rudanka - Karuše, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.

Na regionalnom putu Karanovac - Kneževo (Ljubačevo), zbog sanacije kolovoza, saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila. Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na putu Zagon - Jasik na četvrtom kilometru u dužini od 70 metara, kao i na dionici Ukrina - Gornja Vijaka.

Zbog deminiranja terena, na regionalnom putu Obudovac – Tramošnica od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja i 15 minuta propuštanja. Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova, aktuelne su i na dionici magistralnog puta Brčko - Lončari u mjestu Gorice.

Na magistralnom putu Foča - Čemerno - Gacko saobraćaj svih vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova preusmjerava se na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi sanacije klizišta "Čemerno".

U FBiH obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije na putnim pravcima gdje se izvode sanacioni radovi: Jablanica - Mostar, Drežnik - Šićki Brod, Olovo - Kladanj - Đurđevik i Rakovica - Kiseljak.

Zbog sanacionih radova, od 7.00 do 18.00 časova zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kiseljak - Kaonik. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica - Sarajevo.

Na graničnim prelazima u BiH u putničkom saobraćaju nema dužih zadržavanja, dok na prelazu Rača teretna vozila na prelazak granice čekaju oko jedan čas.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE