• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: U vezi sam sa novim snagama u RS

Izetbegović iz Mostara poručio da je posljednjih dana razgovarao sa liderima nekih novih snaga u RS. U Srpskoj to još niko ne potvrđuje

 Izetbegović: U vezi sam sa novim snagama u RS Izvor: MONDO

Zamjenik predsjednika SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, na stranačkoj tribini održanoj u Mostaru u nedjelju uveče, ustvrdio je, pored ostalog, da je posljednjih dana razgovarao sa liderima nekih novih snaga u RS, aludirajući na stvaranje šire koalicije za opšte izbore 2014. godine.

Izetbegović je rekao da SDA namjerava da pobijedi na sljedećim opštim izborima i oko sebe okupi, kako je rekao, sve probosanske snage, dodajući:

"Moramo aktivirati strateško partnerstvo sa HDZ-om ili sa hrvatskim strankama kojima hrvatski narod bude dao taj mandat, zatim ostvariti slogu sa novim snagama u RS. Ja sam se ovih dana viđao s nekim njihovim liderima, neću govoriti večeras imena, ali očigledno je sazrijevanje, shvatanje situacije i spremnost da se na drugi način radi u budućnosti", kazao je Izetbegović.

Politički lideri u RS, za sada, negiraju kontakte sa Izetbegovićem.

U izjavi za "Press RS" potpredsjednik NDP Krsto Jandrić smatra da je riječ o proizvoljnoj i provokativnoj izjavi Bakira Izetbegovića. 

"Ako je aludirao na NDP kada je govorio o novim snagama, mogu samo da kažem da u našem programu i aktima nema ni pomena o saradnji sa nekim strankama iz FBiH i da se niko iz NDP nije sastajao sa njim", kaže Jandrić.

Predsjednik Alternativnog kluba iz Trebinja Blažo Stevović kaže da ne zna ništa o Izetbegovićevim sastancima sa liderima novih snaga u RS, ističući da njega niko nije zvao. On, međutim, priznaje, da bi pod određenim uslovima pristao da bude i član SDA.

"Ako bi Izetbegović obećao i održao obećanje da će u Trebinje dovesti investitora i otvoriti 1.000 novih radnih mjesta, pristao bih da budem član koje god on hoće stranke", kaže Stevović za "Press RS".

Psiholog Srđan Puhalo kaže da izetbegovićeva izjava nije bezazlena jer je bacio kost oko koje se, kako kaže, mi možemo gložiti dva mjeseca nagađajući ko su te nove snage. 

"Doduše, da je rekao sa kim se sastajao, taj bi u RS bio stavljen na stub srama i označen kao izdajnik koji šuruje sa SDA. Što se mene tiče, odavno nisam mrdno iz Banjaluke, a kamoli se sastajao sa Bakirom Izetbegovićem", kaže Puhalo za "Press RS".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE