• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AID RS - prva institucija bez papira

Agencija za informaciono društvo RS eleminisala je papirnu formu u internom poslovanju i svoje aktivnosti ubuduće će obavljati elektronskim putem.

 AID RS - prva institucija bez papira Izvor: MONDO

Predstavljajući program "Institucija bez papira", direktor Agencije Srđan Rajčević je pojasnio da će eleminacija papira i uvođenje elektronske forme povećati produktivnost u radu, te dovesti do uštede vremena i troškova u AID RS.

"Zamjenjujući olovku i pečat došli smo do programa koji će se odvijati u pravcu i razvoju e-uprave ", rekao je Rajčević na konferenciji za novinare u Banjaluci i istakao da će AID RS u budućnosti nastojati da "Instituciju bez papira" implementira na sve republičke, upravne i lokalne organe u RS.

U praksi, ističe Rajčević, to bi bio vremenski period u kojem će menadžment i zaposlenici javne institucije učiniti sve kako bi u konačnici u potpunosti eliminisali papir iz svakodnevne upotrebe istovremeno kreirajući elektronske dokumente ovjerene elektronskim potpisom izdatim od strane AID RS.

AID RS predstavio je i internet blog ove institucije kao vid neposredne elektronske komunikacije sa onima koji prate rad ove Agencije. To znači, napomenuo je Rajčević, da će svi zaposleni u AID RS ubuduće svoje radove publikovati na internetu, pa će njihov rad biti predmet ocjenjivanja.

Internet blogu možete pristupiti putem adrese blog.aidrs.org.

Zbog korištenja open source softvera tehnološka rješenja AID RS poreske obveznike neće ništa koštati.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE