• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"General Lisica - veliki komandanat"

U Doboju održana komemoracija povodom smrti generala VRS Slavka Lisice. Skupu prisustvovali bivši komandanti i vojnici VRS, te građani Doboja

 "General Lisica - veliki komandanat" Izvor: MONDO

Smrću generala Slavka Lisice Republika Srpska ostala je bez jednog od velikih vojnih komandanata, časnog borca i poštenog čovjeka iz generacije ljudi koji su stvarali Srpsku, rekao je danas u Doboju pukovnik Veljko Brajić.

Brajić, koji je penzionisani pukovnik Vojske Repulbike Srpske je na komemoraciji povodom smrti generala Lisice govorio o ratnom putu ovog generala, koji je nakon formiranja VRS bio komandant Druge oklopne brigade i komandant Operativne grupe Doboj.

On je istakao i da je general Lisica bio i jedan od ključnih učesnika u akcijama probijanja "Koridora života" i oslobađanja Modriče, Dervente i Broda od hrvatsko-muslimanskih vojnih jedinica.

Brajić je rekao da će general Slavko Lisica među borcima VRS i stanovnicima dobojsko-ozrenskog kraja i ovog dijela Republike Srpske ostati upamćen kao borben, ponosan i veliki čovjek.

Komemoracija povodom smrti generala VRS Slavka Lisice, kojoj su prisustvovali bivši komandanti i vojnici VRS i građani Doboja, održana je u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

General Lisica biće sahranjen danas u 15.00 časova na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija".

Slavko Lisica rođen je 1944. godine u Lamincima, opština Laktaši, a preminuo je 29. juna na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gdje je bio primljen zbog problema sa disanjem i srcem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE