• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: Rasvijetliti politička ubistva

Ministar bezbjednosti BiH izjavio da ga ništa neće zaustaviti da budu rasvijetljena politička ubistva i djelovanje tajne muslimanske službe "Ševa"

 Radončić: Rasvijetliti politička ubistva Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić kaže da nista neće zaustaviti njegova nastojanja da budu rasvijetljena politička ubistva bivših policijskih zvaničnika Joze Leutara i Nedžada Ugljena, djelovanje tajne muslimanske službe "Ševa" i ratni zločinini u srednjoj Bosni i na Kazanima.

Komentarišući tužbu za klevetu, koju je protiv njega podio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegovć, Radončić je naglasio da te prijave "ne mogu zaustaviti ovaj proces" i ponovio da politički motivisana ubistva moraju biti razriješena, a da "strah ili pritisak Izetbegovića" u tome neće zaustaviti pravnu državu.

"Nikakve krivične prijave, niti tužbe za klevetu ne mogu zaustaviti pravnu državu i moja nastojanja da budu razriješena politička ubistva Leutara i Ugljena, da se otkrije šta je radila 'Ševa'... da se na drugačiji način otvore ratni zločini u srednjoj Bosni i Kazanima", naglasio je Radončić u intervjuu "Glasu Srpske".

Ministar bezbjednosti, koji je i lider Saveza za bolju budućnost, osvrnuo se i na situaciju u BiH i tvrdi da je država "izgubila vrijeme" zbog toga što nema zajedničku strategiju ekonomskog razvoja, borbe protiv siromaštva i korupcije.

U BiH se, kazao je, mora riješiti nekoliko velikih izazova, kao što su sprovođenje odluka Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić i Finci", vojna imovina, donošenje zakona o jedinstvenom matični broju građana...

Ocijenio je, takođe, da je za nemogućnost rekonstrukcije Vlade Federacije BiH kriv Ustav Federacije koji nije obezbijedio da predsjednik FBiH poštuje parlamentarnu volju i naveo da "svaku ozbiljnu promenu Ustava FBiH treba koristiti kao dobru priliku da bude riješeno hrvatsko pitanje i u Federaciji i u BiH".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE