• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Otkriti odgovorne za propast BIB

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ocijenio je da dokapitalizacija Balkan investment banke pokazuje da vlast u Republici Srpskoj nema nikakve ideje.

 Ivanić: Otkriti odgovorne za propast BIB Izvor: MONDO

On je naglasio da će ova stranka insistirati na otkrivanju odgovornih za propast ove finansijske institucije.

Ivanić je upozorio da je u pitanju veza između Vlade i njihovih, kako je rekao, prijatelja iz Litvanije, jer je nevjerovatno da niko nije odgovarao što je banka propala.

On je na konferenciji za novinare upitao zašto nijedna ozbiljna banka nije htjela da kupi Balkan investment banku, te šta je u ovoj situaciji radila Agencija za bankarstvo.

"Ne znam koliko je novca izvučeno preko fabrike glinice `Birač`, ali je neplaćenih poreza i sredstava za dokapitalizaciju Balkan investment banke ukupno koštalo poreske obveznike više od 120 miliona KM", rekao je Ivanić.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, lider PDP-a je ukazao na pad prihoda od indirektnih poreza i rast nezaposlenosti, što, kako je rekao, pokazuje da su impulsi Vlade sve slabiji.

Komentarišući najavu vraćanja nivoa plata budžetskim korisnicima za pet procenata, Ivanić je izrazio sumnju u sposobnost Vlade da to provede, jer nema novca i da to u kasnijoj neće biti moguće bez rebalansa budžeta.

Osvrćući se na prijem Hrvatske u EU, Ivanić je ocijenio da će najdirektnije posljedice toga osjetiti dosadašnji izvoznici iz BiH, što pokazuje da se vlast ne bavi onim čim je trebalo, te prognozirao da će uslijediti "pobuna u poljoprivredi".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE