• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici pozdravili oslobađanje Krajišnika

Poslanici u Narodnoj skupštini RS pozdravili su odluku Haškog tribunala o prijevremenom puštanju na slobodu nekadašnjeg predsjednika parlamenta RS.

 Poslanici pozdravili oslobađanje Krajišnika Izvor: MONDO

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Željko Mirjanić istakao je da su sigurno postojali razlozi da se odobri prijevremeno puštanje Krajišnika na slobodu i da će to većina građana i javnost u Srpskoj prihvatiti sa zadovoljstvom.

"Ostaje gorak okus i nejasnoće zašto se Haški tribunal u ovom, ali i nekim drugim slučajevima, više vodio političkim nego nekim drugim motivima. Krajišnik je bio predsjednik parlamenta Srpske i odluke nije mogao donositi samostalno", rekao je Mirjanić Srni.

On je naglasio da se iz tadašnjih odluka parlamenta Srpske ne može vidjeti nikakav element odgovornosti Krajišnika.

"Dobro je da se on vraća, a povratak se treba iskoristiti za ozbiljnu priču o radu Haškog tribunala. Treba vidjeti zašto postoji selektivna pravda u procesuiranju ratnih zločina i zbog čega očigledni ratni zločini počinjeni u BiH nisu procesuirani", istakao je Mirjanić.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da Krajišnik nije trebalo da bude osuđen pred Haškim tribunalom.

"On je osuđen zato što se pokušao utabati put za ukidanje Republike Srpske. U svakom slučaju pozdravljam njegovo puštanje na slobodu", rekao je Stevandić Srni.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Đerić pozdravio je odluku o puštanju Krajišnika na slobodu.

"Za srpski narod Krajišnik nije trebalo da bude u Hagu. On je jedan od osnivača Republike Srpske i želim mu svako dobro", rekao je Đerić Srni.

Haški tribunal odobrio je zahtjev Momčila Krajišnika za prijevremeno puštanje na slobodu u septembru, nakon odsluženja dvije trećine dvadesetogodišnje kazne.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE