• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Ništa od povećanja penzija

Uslova za povećanje penzija u FBiH nema, jer to nije realno, ali se stvara ambijent u kojem će to u budućnosti biti moguće, rekao Nikšić.

 FBiH: Ništa od povećanja penzija Izvor: MONDO

Uslova za povećanje penzija u Federaciji BiH u ovom trenutku nema, jer to nije realno, ali se stvara ambijent u kojem će to u budućnosti biti moguće, rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić u razgovoru sa delegacijom federalnog Saveza udruženja penzionera.
Nikšić je istakao da prije svega tu misli na investicioni zamah koji je u toku na izgradnji putne infrastrukture, u elektroenergetskom sektoru i drugim područjima.

"Mi nećemo čekati ni dana da povećamo penzije ako stvorimo pretpostavke za to na osnovu uplata u Federalni zavod PIO-MIO", rekao je Nikšić i obećao pun angažman Vlade u održavanju stabilnosti ovog fonda.

Predstavnici penzionera, koje je predvodio Omer Omerefendić, iznijeli su Nikšiću nekoliko zahtjeva i prijedloga za što efikasnije punjenje kase Federalnog zavoda MIO-PIO, čime bi bile stvorene mogućnosti za održavanje njegove pune stabilnosti, ali i eventualni uslovi za korekciju penzija.

Posebno je istaknuto da moraju biti pojačani instrumenti kontrole uplata u penzijski i druge fondove, prije svega smanjenjem sive ekonomije i rada na crno, čime je direktno oštećena država, a samim tim i pripadnici ove populacije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE