• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pale: Dodik otvorio tunel Stambulčić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je danas na Palama otvorio tunel Stambulčić, projekat u koji je Vlada Srpske uložila 17 miliona KM.

 Pale: Dodik otvorio tunel Stambulčić Izvor: MONDO

"Ovo je još jedan uspjeh svih nas, uspjeh Republike Srpske u cjelini. Ovo je naša pobjeda, dokaz da smo sposobni da pobijedimo izazove i realizujemo velike projekte", rekao je Dodik na ceremoniji otvaranja tunela.

On je istakao da je Republika Srpska angažovanjem dvije milijarde KM trenutno najveći investitor u regionu.

Dodik je zahvalio svim izvođačima radova i izrazio uvjerenje da će ovaj projekat donijeti prosperitet ovom dijelu Republike Srpske.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević zahvalio je predsjedniku Dodiku i Vladi Republike Srpske za istrajnost u realizaciji ovog strateškog projekta koji je, kako je podvukao, spojio i približio sve dijelove opštine Pale i koji će u budućnosti značajno skratiti put ka Višegradu i centralnoj Srbiji.

Ceremoniji otvaranja tunela prisustvovao je veliki broj građana Pala i predstavnika političkog i javnog života sa područja opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, kao i predstavnika Srpske u institucijama BiH.

Gradnja tunela Stambulčić počela je još 1990. kada je urađen ulazno-izlazni portal, ali su radovi prekinuti početkom 1992. godine.

Projekat za tunel Stambulčić uradio je prije rata Projektni zavod "Traser" Sarajevo po čijoj dokumentaciji je i nastavljena gradnja.

Tunel se nalazi na magistralnom putu M-5, Pale – Ustiprača, a dug je 954 metra.

Vlada Republike Srpske iz Razvojnog programa odobrila je deset miliona KM za nastavak radova na izgradnji tunela, a "Putevi Republike Srpske" sklopili su krajem novembra 2008. godine ugovor sa "Niskogradnjom" Laktaši o izvođenju radova, nakon čega je Vlada Srpske obezbijedila dodatnih sedam miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE