• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgijski sud zadržao djecu iz BiH

Nedavno objavljena priča o djeci iz BiH pronađenoj u zapuštenom stanju i bez roditeljskog staranja u Andrlehtu i dalje je obavijena velom tajni.

 Belgijski sud zadržao djecu iz BiH Izvor: MONDO

Belgijska policija, osim zapisnika s uviđaja, gdje je konstatovano da je šesnaestoro djece boravilo u vrlo lošim uslovima i bez nadzora roditelja, ne nudi više informacija čak ni Ambasadi BiH u Belgiji, piše "Dnevni avaz".

Za sada je poznato da je troje punoljetne djece pušteno na slobodu te da je petoro maloljetnika vraćeno porodici Hamidović. Kako saznaje list, ostalo osmoro djece zadržao je belgijski sud, a tužilac traga za dokazima o porijeklu i identitetu djece.

Kako su potvrdili iz Ambasade BiH u Belgiji, i dalje se čekaju zvanične potvrde o kompletnom slučaju, ali postoji i mnogo špekulacija.

"Mi do petka očekujemo dopis belgijskog ministarstva vanjskih poslova. Mnoge priče kazuju da neka djeca i nisu iz BiH. Uprkos našem insistiranju, nemamo dovoljno informacija kojima bismo mogli priču razjasniti", kažu iz Ambasade BiH.

Dok traje istraga, belgijska policija i institucije neće davati iskaze, a detalji će biti objavljeni kada se ustanovi je li riječ o ilegalnim migrantima ili trgovini ljudima.

Neimenovani izvor kaže da ima mnogo neobjašnjenih stvari te da je nejasno zašto belgijska policija nije otkrila detalje.

"Do sada je trebalo biti poznato ko su djeca koju je sud zadržao. Ko je navodni otac koji se pojavljivao? Mislim da se iza ovoga krije i neka veća priča", tvrdi ovaj izvor.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE