• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodici vlasnika "Del Capa" 21.000 KM kazne

Porodica Ivanković, uhapšena u akciji "Kubikus 2" osuđeni su zbog falsifikovanja listića za tombolu. Ukupna kazna 21 hiljada KM.

 Porodici vlasnika "Del Capa" 21.000 KM kazne Izvor: MONDO

Brat, sinovi i bliski rođaci Milana Ivankovića, vlasnika bivšeg lokala "Del Capo" u Banjaluci i prvooptuženog u akciji kodnog naziva "Kubikus 2", osuđeni su danas u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 21.000 KM zbog falsifikovanja tombolskih listića, čime je pričinjena višemilionska šteta budžetu RS, javljaju Nezavisne.

Presudi je prethodilo zaključivanje sporazuma o priznanju krivice optuženih sa Specijalnim tužilaštvom RS, a koje je banjalučki sud danas u potpunosti prihvatio.

Mario i Mladen Ivanković, sinovi prvooptuženog, osuđeni su na novčane kazne od 3.000 KM, odnosno 5.000 KM.

Krivicu je priznao i Milivoje Ivanković, Milanov brat, koji je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 KM, kao i bliski rođak Janko Ivanković.

Rođak Nedeljko Ivanković osuđen je na novčanu kaznu od 3.000 KM.

Milan Ivanković u januaru ove godine osuđen je na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 60.000 KM zbog ilegalnog kockanja i organizovanja prostitucije.

Presudom je obavezan da vrati i 50.000 KM stečenih krivičnim djelom. Sinovi, brat i rođaci prvooptuženog priznali su tako da su duže vrijeme falisifikovali kartice za tombolu, koje su, bez odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, puštali u promet.

Sporne kartice pravljene su u štampariji Ranka Lovre u banjalučkom naselju Trn, a korištene su u Ivankovićevim tombolama "Tim plus" u Doboju i banjalučkom naselju Obilićevo.

Prema navodima iz optužnice, Ivankovići su falsifikovanjem tombolskih kartica nanijeli višemilionsku štetu budžetu RS, s obzirom na to da na ove kartice nisu uplaćivane dažbine.

Podsjetimo, Ivankovići su uhapšeni u oktobru prošle godine u okviru akcije "Kubikus 2". Akcija je pokrenuta zbog falsifikovanja kartica za tombolu, a istražioci su tokom praćenja osumnjičenih otkrili i lanac prostitucije, u koji je bio umiješan vlasnik nekadašnjeg "Del Kapa" Milan Ivanković.

Iako su se nakon akcije pojavile informacije da su u lancu prostitucije studentkinje i djevojke iz državnih institucija, njihov identitet do danas nije potvrđen.

U istom slučaju na šest mjeseci zatvora osuđen je i Milan Regodić, recepcionar banjalučkog hotela "Talija", zbog pomaganja u organizovanju prostitucije.

Osim zatvora, Regodić će morati da vrati i 1.000 maraka koje je "zaradio" posredovanjem između "prijateljica noći" i gostiju hotela koji su tražili njihove usluge.

Tokom istrage utvrđeno je da su djevojke koje je Ivanković angažovao za prostituciju za svoje usluge dobijale oko 100 evra po satu ukoliko je druženje s mušterijom bilo organizovano u Banjaluci.

Međutim, ako bi morale da idu izvan grada tarifa je bila znatno viša. Prostitucija se odvijala uglavnom po banjalučkim hotelima, ali i po iznajmljenim stanovima, vilama i jahtama banjalučkih biznismena u inostranstvu.

Zanimljivo je da su djevojke dobrovljno pristajale na prostituciju, a uglavnom se radilo o studentkinjama, starosti oko 21 i 22 godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE