• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić i Čavić: Rušimo Dodika

Lideri SDS-a i NDP-a uvjereni u postizanje političkog dogovora opozicije oko zajedničkih kandidata za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH

 Bosić i Čavić: Rušimo Dodika Izvor: MONDO

"Ne postoji kombinacija koja bi bez SDS mogla da sruši sadašnju vlast. Uvjeren sam da ćemo se sa ostalim opozicionim strankama dogovoriti oko zajedničkih kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH. To je pravi put kako bismo spriječili krčmljenje prirodnih resursa zarad vlastitih interesa, koje sprovodi aktuelno rukovodstvo".

Ovako Mladen Bosić, lider Srpske demokratske stranke, za današnje izdanje beogradskih "Novosti", procjenjuje šanse opozicije pred možda i prelomni okršaj sa SNSD-om Milorada Dodika.

"Svi oni koji se zalažu za duboke reforme u RS biće na jednoj strani, a protiv sistema u kojem dominiraju poslušnost i stav jednog čovjeka", kaže Bosić.

Istog stava je i predsjednik novoformiranog NDP-a Dragan Čavić. On je pak za sinoćnji Dnevnik TV1 potvrdio da opozicijao u Republici Srpskoj zbija svoje redove, te da se aktivno radi na postizanju političkog dogovora unutar opozicije.

Na pitanje postoji li mogućnost da se opozicija u RS-u ujedini, Čavić odgovara: "Ja u to apsolutno vjerujem. Mislim da će to sigurno biti na sljedećim izborima, najmanje na nivou kandidatura za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske. I tu će stranke iz opozicije sigurno naći zajednički jezik".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE