• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipović u službenoj posjeti BiH

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović boraviće 8. i 9. jula u službenoj posjeti BiH tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima BiH.

 Josipović u službenoj posjeti BiH Izvor: MONDO

Svečana ceremonija dočeka hrvatskog predsjednika uz vojne počasti zakazana je za 10.00 časova ispred zgrade Predsjedništva BiH.

U 10.15 časova počinje "tet–a-tet" susret članova Predsjedništva BiH i predsjednika Hrvatske, a u 10.45 časova zakazan je sastanak delegacija BiH i Hrvatske.

U 11.35 časova predviđena je konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Josipović.

Sastanak s članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH počinje u 14.00 časova, a u 20.30 časova zakazan je susret predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande i predsjednika Hrvatske.

Josipović će 9. jula posjetiti distrikt Brčko gdje će obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u okviru koridora Pet-ce, te razgovarati sa čelnicima Brčkog.

U poslijepodnevnim časovima Josipović će posjetiti Tuzlu, gdje će razgovarati sa opštinskim i kantonalnim čelnicima, kao i s predstavnicima Hrvata u Tuzlanskom kantonu.

Prema protokolu posjete, paljenjem svijeće ispred spomen – ploče, Josipović će odati počast poginulim na Tuzlanskoj kapiji, te će obići budući Hrvatski centar, koji je u fazi preuređenja.

Na kraju posjete, Josipović će posjetiti Univerzitet u Tuzli, gdje će prisustvovati potpisivanju Sporazuma o saradnji između univerziteta u Tuzli i Zagrebu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE