• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD možda napušta parlamentarnu većinu

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Drago Kalabić ne isključuje mogućnost da ova stranka napusti parlamentarnu većinu.

 SNSD možda napušta parlamentarnu većinu Izvor: MONDO

Kalabić je ocijenio potpuno nelogičnim to što je kompletan Savjet minstara, u kojem sjede predsjednik i potpredsjendik SDP-a, prvo podržao prijedlog zakona o jedinstvenom matičnom broju, da bi nakon toga lider strane Zlatko Lagumdžija dao nalog svojim poslanicima da glasaju suprotno.

"Na sjednici Kolegijuma u četvrtak potvrdilo se da SDP pokušava da žrtvuje svoje poslanike kako bi zaštitio Savjet ministara. Mnogi su primijetili tu nelogičnost, jer je Lagumdžija bez kamera glasao za zakon o JMG, a pred kamerama tražio da njegovi poslanici glasaju protiv", rekao je Kalabić za "Pres Republike Srpske".

Upitan da li će SDP biti izbačen iz većine, Kalabić je odgovorio da njih niko ne trba da izbacuje, jer to oni rade sami, naglasivši da se potvrdilo da, gdje god se nalazi ova stranka, nastaje haos, od nivoa Federacije BiH do institucija BiH.

Kalabić je rekao da postoji načelan dogovor na kolegijumu da će biti pokrenuto pitanje povjerenja Savjetu ministara, ako ne bude jednoglasne odluke o JMB.

"U protivnom nije isključeno ni da SNSD izađe iz većine na nivou BiH. Nećemo dozvoliti da nas neko naziva vlašću i optužuje za blokade, a da drugi, koji su, takođe, navodno vlast, sve blokiraju“, upozorio je Kalabić.

Prema njegovim riječima, ide se u pravcu stvaranja prostora za SDA, jer nema drugih rješenja, osim ove stranke.

On je izrazio nepovjerenje u bezbjednosne garancije srpskim predstavnicima u institucijama BiH.

"Nismo mi ni tražili neke posebne garancije, već da se utvrdi odgovornost. Mislim, ipak, da su se kreatori te priče umorili i da više neće biti problema, bar za sada“, rekao je Kalabić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE