• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oduzeta kineska roba vrijedna pola miliona KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na području Tuzle i Banjaluke oduzeli raznu robu, uglavnom kineskog porijekla.

 Oduzeta kineska roba vrijedna pola miliona KM Izvor: MONDO

Službenici Grupe za suzbijanje krijumčarenja u regionalnom centru UIO u Tuzli su prilikom provjere nekoliko obveznika, koji posluju na Tržnici "Arizona" i na području regionalnog centra UIO Tuzla, pronašli raznu tekstilnu robu stranog porijekla za koju nisu postojali dokazi da je proveden carinski postupak i da su plaćene uvozne dažbine.

Riječ je o kineskoj robi za domaćinstvo, brojnim tekstilnim proizvodima, torbama, cipelama, sijalicama, pumpama za vodu, saopšteno je iz UIO BiH.

Roba, čija je vrijednost oko 400.000 KM, privremeno je oduzeta, a protiv pravnih i odgovornih lica unutar pravnih lica podneseni su zahtjevi za pokretanje odgovarajućih postupaka pred nadležnim pravosudnim organima.

Službenici UIO BiH su u regionalnom centru UIO u Banjaluci detaljnim pregledima tri pošiljke, koje su u BiH stigle iz azijskih zemalja i koje su bile prijavljene u carinskoj ispostavi Gradiška, pronašli neprijavljenu robu, a riječ je, između ostalog, o raznim tekstilnim proizvodima, stolnjacima, slušalicama i futrolama za mobilne telefone, dioptrijskim naočarima.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 145.000 KM, a protiv odgovornih lica kod kojih su utvrđene nepravilnosti službenici UIO pokrenuli su postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE