• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klarkova u posjeti Banjaluci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao da je na putu BiH ka EU neophodno uspostaviti mehanizam koordinacije uz potpuno poštivanje Ustava.

 Klarkova u posjeti Banjaluci Izvor: MONDO

"Uspostavljanjem mehanizma koordinacije došlo bi se do usaglašenog glasa u BiH o različitim pitanjima", rekao je Dodik u Banjaluci nakon sastanka sa administratorom Razvojnog programa UN Helen Klark.

On je naglasio da Srpska želi da BiH napreduje na putu ka EU uz uvažavanje ustavnopravnog poretka. "Nepribližavanje EU i stajanje u mjestu može da šteti. Nastavićemo da radimo sa UNDP-om i drugim međunarodnim organizacijama koje se bave važnim pitanjima za BiH", rekao je Dodik.

On je ocijenio da je veoma uspješna saradnja institucija Srpske i UNDP-a u provođenju različitih programa, napomenuvši da je Srpska posvećena zajedničkom partnerstvu u implementaciji programa i neophodnih reformi.

Klarkova je istakla da je cilj UNDP-a da uskladi svoje programe sa razvojnim aspiracijama BiH i njenih entiteta, te da je neophodno uspostaviti mehanizam koordinacije u BiH.

"Aktivni smo u različitim oblastima, među kojima su ekonomija, ruralni razvoj, energetski sektor i oblasti zaštite životne sredine", rekla je Klarkova.

Ona je navela da je UNDP pomagao mnogim zemljama na putu ka EU, među kojima je i Hrvatska.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE