• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipović u dvodnevnoj posjeti BiH

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović doputovao je dvodnevnu zvaničnu posjetu BiH tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima zemlje.

 Josipović u dvodnevnoj posjeti BiH  Izvor: MONDO

Predsjednik Josipović je uz vojne počasti i izvođenje himni dviju država svečano dočekan ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Josipović će razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te boraviti u Brčkom i Tuzli.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je danas, prvog dana posjete, predviđeno da, osim susreta Josipovića i članova Predsjedništva BiH, bude održan i sastanak delegacija BiH i Hrvatske, nakon kojeg će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Josipović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Josipović će se danas sastati i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a prisustvovaće i radnoj večeri, koju organizuje Bevanda, sa kojim će razgovarati o uticaju ulaska Hrvatske u EU na privredu BiH.

Predsjednik Hrvatske će sutra u prijepodnevnim časovima posjetiti Brčko distrikt, gdje će obići gradilište mosta preko Save, koji se gradi u okviru Koridora "Pet ce", te razgovarati sa čelnicima distrikta.

U popodnevnim časovima Josipović će u Tuzli razgovarati sa čelnicima opštine i Tuzlanskog kantona, te predstavnicima Hrvata u tom kantonu.

Predsjednik Hrvatske obići će i budući Hrvatski centar, koji je u fazi preuređenja, te posjetiti Univerzitet u Tuzli, gdje će prisustvovati potpisivanju sporazuma o saradnji tuzlanskog i zagrebačkog univerziteta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE