• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosvjetarima vraćaju dio plata

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je da će prosvjetnim radnicima biti vraćen dio plate.

 Prosvjetarima vraćaju dio plata Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, dio plata se neće vratiti zbog straha od nekog novog štrajka, nego zahvaljujući rastu prihoda u budžetu.

Mutabdžija je dodao da Srpska sada može da ispoštuje da svim budžetskim korisnicima dio plate bude vraćen, te da je kao čovjek zadovoljan da se vrati poljuljano povjerenje prosvjetnih radnika u sistem.

Govoreći o nedavnim protestima studenata u Banjaluci, Mutabdžija je za "Pres Republike Srpske" rekao da su studentski zahtjevi legitimni, ali da se postavlja pitanje da li se u ovom trenutku mogu ostvariti, iako će Vlada i dalje raditi na rješavanju pitanja koja su studenti pokrenuli kroz zakonski okvir.

"U toku ljeta biće izabran najbolji ponuđač za izgradnju četvrtog paviljona u Banjaluci, a brzo ćemo izabrati i najboljeg ponuđača za završetak studentskog centra u Foči i za izgradnju Bogoslovskog fakulteta u ovom gradu", istakao je Mutabdžija.

Prema njegovim riječima, rok za završetak četvrtog paviljona je otprilike godinu dana, dok bi radovi u Foči mogli da budu završeni i prije toga.

Mutabdžija smatra da u postojećim okvirima nijedna vlada u regionu nije više dala studentskoj populaciji od Vlade Republike Srpske.

"Naše su školarine od četiri do deset puta niže nego u regionu, a u Federaciji BiH su tri puta skuplje", istakao je Mutabdžija.

On je je pojasnio da je banjalučki Univerzitet zahtijevao, a Vlada dala saglasnost da se 170 vandrednih studenata upiše na drugi ciklus, jer iz kadrovskih razloga nije bilo mogućnosti za organizovanje redovne nastave.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE