• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRS: Mašinovođe podnijele krivičnu prijavu

Predstavnici Samostalnog sindikata mašinovođa Željeznica Republike Srpske (ŽRS) podnijeli su jutros krivičnu prijavu protiv više osoba.

 ŽRS: Mašinovođe podnijele krivičnu prijavu Izvor: MONDO

Prijavu su, kako kažu, podnijeli zbog nezakonitih radnji u ovom preduzeću.

Mašinovođe su krivičnu prijavu i izvještaje interne revizije, te unutrašnje kontrole u ŽRS-u, kao i više ugovora koje smatraju štetnim predali u Centar javne bezbjednosti Doboj.

Potpredsjednik SSM ŽRS-a Božo Vučić rekao je da je ovo preduzeće oštećeno i nezakonitim raspolaganjem kredita u iznosu od oko 16 miliona KM, za koji su ŽRS zadužene u proteklom periodu.

Sindikat mašinovođa u krivičnoj prijavi zahtijeva od policije da izvrši opsežnu istragu, kojom bi se utvrdila odgovornost i odgovorni za nezakonite radnje, koje su uočene u izvještaju interne revizije i unutrašnje kontrole u ŽRS-u.

U službi za informisanje ŽRS-a istakli su da će generalni direktor ovog preduzeća Dragan Savanović svoj komentar dati tek kada se upozna sa sadržajem dokumentacije koju su predstavnici sindikata predali u CJB Doboj.

Pred Okružnim sudom u Doboju danas je počela glavna rasprava po tužbi mašinovođa protiv uprave ŽRS-a i kontra tužbi ŽRS-a protiv mašinovođa zbog šteta koje su nastale tokom generalnog štrajka prije dvije godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE