• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić: Stabilizovano stanje studenata

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Slobodan Stanić izjavio da je stabilizovano stanje 16 studenata koji su se juče otrovali hranom.

 Stanić: Stabilizovano stanje studenata Izvor: MONDO

"Klinički centar Banjaluka je u ovom slučaju bio na visini zadatka. Klinika za infektivne bolesti dobro je organizovana sa veoma ozbiljnim i kvalitetnim kadrom", rekao je Stanić novinarima, nakon što je posjetio hospitalizovane studente.

On je istakao da je u ispitivanje cijelog slučaja uključen Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i nadležni inspekcijski organi, te da će biti urađena mikrobiološka dijagnostika, kao i ispitivanje hrane.

"Hrana se kontroliše jednom mjesečno, a odgovornost je uvijek na onome ko je spravlja. Onaj koji je spravlja traži određen broj kontrola hrane, ali i snosi sav rizik u ovakvim slučajevima", dodao je Stanić, napomenuvši da se kontrolni uzorci moraju čuvati 48 časova.

Načelnik Klinike za infektivne bolesti Zdravka Kezić istakla je da se 16 studenata oporavlja dobro, te da očekuje da će u ovoj sedmici biti završeno njihovo liječenje.

Ona je podsjetila da je na kućno liječenje vraćeno 13 pacijenata i da su studenti jeli makarone sa piletinom.

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Republike Srpske Radmila Pejić istakla je da su preduzete sve mjere kako se i drugi studenti ne bi otrovali hranom.

Ona je navela da će biti zatražena informacija od direktora banjalučkog Studentskog centra Milana Komljenovića o ovom slučaju, nakon čega će biti preduzete adekvatne mjere.

Hospitalizovane studente posjetila je i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Janja Bojić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE