• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška Hrvatske na putu BiH ka EU

Ivo Josipović poručio Nebojši Radmanoviću da Hrvatska stoji na raspolaganju BiH sa iskustvom koje je stekla na putu ka EU

 Podrška Hrvatske na putu BiH ka EU Izvor: MONDO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i hrvatski predsjednik Ivo Josipović razgovarali su danas u Sarajevu o podršci Hrvatske BiH na njenom putu kao EU, kao i o još neriješenim pitanjima između dvije zemlje.

Radmanović je još jednom čestitao Josipoviću ulazak Hrvatske u EU i rekao da je danas razgovarano o granici između BiH i Hrvatske koja nije riješena u cijelosti, kao i o ekonomskim pitanjima.

On je istakao da na ovim pitanjima i dalje treba raditi.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Josipović je istakao da je ovo njegova prva službena posjeta otkada je Hrvatska postala članica EU, napominjući da to ima i simboličan značaj, odnosno da pokazuje koliko je BiH Hrvatskoj važan susjed i prijatelj.

On je poručio da Hrvatska stoji na raspolaganju BiH sa iskustvom koje je stekla na putu ka EU, te da njegova zemlja ima kapacitete i dobru volju da podrži put BiH ka EU.

"Danas će biti prilike da delegacije BiH i Hrvatske razgovaraju o setu pitanja koja treba riješiti, kao što su pitanje granice, imovinska pitanja, pitanje sukcesije, infrastrukture i energetskih kapaciteta", naveo je Josipović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE