• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ulazak BiH u EU od interesa i za Hrvatsku"

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da ulazak BiH u EU nije samo strateški interes BiH, nego i Hrvatske.

 "Ulazak BiH u EU od interesa i za Hrvatsku" Izvor: MONDO

Josipović je u razgovoru sa članovima kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH rekao da su problemi koje ima BiH unikatni i teško razumljivi za međunarodnu zajednicu, pa je Hrvatska zemlja koja može pomoći njihovoj pravilnoj artikulaciji i traženju rješenja koja neće biti pogrešna, što se danas zna desiti.

On je istakao da nema cjelovite Evrope bez članstva svih zemalja jugoistočne Evrope u EU i naglasio da će Hrvatska biti u prilici da učestvuje u donošenju svih odluka bitnih za ovaj region, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Domaćini su zahvalili Josipoviću što je za svoju prvu spoljnopolitičku destinaciju nakon ulaska Hrvatske u EU izabrao upravo BiH, što predstavlja snažnu i pozitivnu poruku građanima i jedne i druge zemlje.

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić i Predstavničkog doma Denis Bećirović, zajedno sa zamjenicima predsjedavajućeg Doma naroda Sulejmanom Tihićem, odnosno Predstavničkog doma Miloradom Živkovićem i Božom Ljubićem, čestitali su Hrvatskoj ulazak u EU, poželivši joj da u ovoj velikoj porodici uspješno ostvaruje svoje ciljeve, ali i da, kao njena članica, podržava evroatlantski put zemalja jugoistočne Evrope.

Pri tome, istaknuto je da članstvo Hrvatske u EU treba prihvatiti kao novi podsticaj saradnji, ne samo državnih organa, nego i svih naroda i građana dvije prijateljske zemlje.

Posebno je naglašena potreba da se intenzivnije povezuju privrednici BiH i Hrvatske, s obzirom da je riječ o komplementarnim privrednim prostorima koji su i tradicionalno vrlo upućeni jedan na drugi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE