• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjaci još "češljaju" Karadžićev lap-top

Odbrana Radovana Kardžića još nije preuzela lap-top i diskete, koji su pronađeni na Batajničkom drumu.

 Stručnjaci još "češljaju" Karadžićev lap-top  Izvor: MONDO

Odbrana haškog optuženika Radovana Kardžića ni u ponedeljak nije preuzela lap-top i diskete, koji su 11. avgusta pronađeni na Batajničkom drumu, pošto stručnjak za računare nije završio sa pregledom njihove sadržine.

Karadžićev advokat Svetozar Vujačić istakao je da stručnjak za kompjutere Angelina Marković još uvek nije pregledala sadržinu lap-topa i disketa.

On je, u izjavi novinarima ispred zgrade MUP-a, izrazio očekivanje da će taj posao biti obavljen do srede, 20. avgusta.

Vujačić je rekao da će Karadžićeva odbrana, pošto pregleda lap-top, konstatuje na zapisniku njegovu sadržinu i iznese primedbe, računar i diskete preuzeti i potom ih proslediti bivšem lideru bosanskih Srba u Hag.

Torba, za koju se sumnja da je vlasništvo haškog optuženika Radovana Karadžića, u kojoj su se nalazili lap-top, 55 disketa, članci iz novina i dve knjige, pronađena je u ponedeljak 11. avgusta na Batajničkom drumu.

Karadžićevi advokati tvrde da su lap-top i 55 disketa, na kojima se nalaze činjenice koje se direktno tiču odbrane bivšeg lidera bosanskih Srba, od njihovog branjenika oduzete prilikom hapšenja.

Jedan od najtraženijih haških begunaca Karadžić, posle 13 godina skrivanja, u pritvorsku jedinicu haškog Tribunala prebačen je 30. jula.

Haško tužilaštvo Karadžića tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata devedesetih godina.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE