• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo odgođena rasprava o radu Tužilaštva

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je odgodio raspravu o informaciji o radu Tužilaštva BiH zbog neprisustva sjednici glavnog tužioca.

 Ponovo odgođena rasprava o radu Tužilaštva Izvor: MONDO

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ponovo je danas odgodio raspravu o informaciji o radu Tužilaštva BiH za 2012. godinu zbog neprisustva sjednici glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića.
I prethodne rasprave o informaciji odgođene su iz istog razloga.

Poslanik SNSD-a Dušanka Majkić smatra da bi tužilac koji se ovako odnosi prema Predstavničkom domu odavno trebalo da bude bivši.

"Bilo bi dobro da glavni tužilac pokaže da osim stranih predstavnika poštuje i ovaj dom", istakla je Majkićeva.

U okviru rasprave o izvještaju o radu Kancelarije za razmatranje žalbi BiH u 2012. godini, Majkićeva je ukazala na problem da je Savjet ministara BiH imenovao novog, a da prethodno nije razriješen stari predsjedavajući Kancelarije.

Prema njenim riječima, to može da rezultira da sve odluke koje su donesene u nastalom periodu kada postoje dva predsjedavajuća budu nevažeće.

U raspravi je navedeno da je prošle godine zaprimljeno 2.165 žalbi, od kojih je 91 odsto riješeno do kraja godine, a preostalih devet odsto u januaru ove godine.

Amir Pilav, koji još nije razriješen dužnosti predsjedavajućeg Kancelarije, upozorio je da dolazi do povećanja broja žalbi i da je on dostigao kritičnu masu, tako da u narednom periodu sa sadašnjim brojem zaposlenih neće moći biti postizani dosadašnji dobri rezultati.

U okviru rasprave o godišnjem izvještaju i finansijskom izvještaju Centralne banke BiH za 2012. godinu pohvaljen je rad ove finansijske institucije.

U raspravi o izvještaju o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH predlagano je reaktiviranje rada interresorne radne grupe kako bi pripremila izborno zakonodavstvo za opšte izbore naredne godine.

Sjednica će biti okončana glasanjem o današnjim tačkama dnevnog reda nakon polučasovne pauze.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE