• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Češća trampa nego prodaja automobila u BiH

Prodaja polovnih vozila u BiH na udaru je nezapamćene krize.

 Češća trampa nego prodaja automobila u BiH Izvor: MONDO

Putem oglasa vlasnicima automobila u većini slučajeva, umjesto novca, nudi se zamjena za neku drugu robu.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Saveza udruženja potrošača BiH Gordane Bulić, vozni park je sve stariji i kupoprodaja je svedena na razmjene čak i polovnih vozila, što pokazuje da je došlo do velikog osiromašenja stanovništva, pišu "Nezavisne novine".

Tako vlasnik "fijata" iz Banjaluke, koji već četiri mjeseca pokušava da ga proda, kaže da je sve to vrijeme nailazio na niz neobičnih ponuda.

"Zvao me je nedavno čovjek koji mi je nudio kravu i još 1.500 maraka. Prvo sam mislio da je u pitanju neko od mojih poznanika, pa se sa mnom šali, ali sam kroz razgovor shvatio da je u pitanju penzioner, ozbiljan čovjek. Gotove pare, koje su meni potrebne, niko ne nudi", naveo je taj Banjalučanin.

Zaposleni sa portala, koji oglašavaju prodaju vozila, potvrdili su da potencijalni kupci većinom nude nešto u zamjenu, čak i domaće životinje, uz eventualno malu doplatu.

Sa portala "mobile.ba" kažu da su najtraženija vozila koja koštaju od 6.000 do 10.000 maraka.

"Povodom aktuelnih dešavanja u vezi sa jedinstvenim matičnim brojem građana, nekoliko korisnika je nudilo vozila ili druge artikle, među kojima i domaće životinje, u zamjenu za JMBG", navode sa portala "pik.ba".

Vlasnici vozila smišljaju sve originalnije načine kako bi ih prodali, Tako je prethodnih mjeseci, vlasnik "golfa", koji se prodavao za 600 maraka (307 evra), u oglasu napisao - "plaćanje isključivo solarno - pare na sunce", pa dodao "može u tri rate, ali kad daš treću ratu dobijaš i auto".

Drugi prodavac "golfa" je svoje vozilo umotao u celofan i napisao "na prodaju neotpakovan "golf 2" i dodao "može i zamjena za golf 7".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE