• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro izdavanje federalnih državljanstava

U Brčkom bi uskoro trebalo da bude otvoren matični ured za izdavanje uvjerenja o federalnom državljanstvu za građane distrikta.

 Uskoro izdavanje federalnih državljanstava Izvor: MONDO

U Brčkom bi uskoro trebalo da bude otvoren matični ured za izdavanje uvjerenja o federalnom državljanstvu za građane distrikta, potvrdio je danas ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Predrag Kurteš, nakon sastanka sa gradonačelnikom distrikta Antom Domićem.
Kurteš je rekao da će resorno ministarstvo, nakon što primi pismo od gradonačelnika Brčkog, kandidovati ovo pitanje na sjednicu federalne Vlade.

Domić je rekao da je Vlada distrikta spremna da stavi na raspolaganje opremljen kancelarijski prostor i materijal, a da će federalni MUP obezbijediti radnike koji će raditi na izdavanju uvjerenja o državljanstvu.

Prema njegovim riječima, na ovaj način biće izbjegnute gužve i skraćeno vrijeme za dobijanje ovog dokumenta.

Šef Odjeljenja za javni registar u Vladi distrikta Cvijeta Tanasić, koja je prisustvovala današnjem sastanku, rekla je da je postignuta saglasnost i o jedinstvenosti obrasca za uvjerenje o federalnom državljanstvu, koji će biti identičan onom koji se izdaje u Sarajevu, ali da će u njegovom zaglavlju pisati "Brčko distrikt BiH".

"Riječ je o obrascima trajnog karaktera, koji imaju visok stepen zaštite od falsifikovanja, sa čak 12 komponenti zaštite. I uvjerenja koja su do sada izdavana biće iduće godine zamijenjena na jedinstvenom obrascu", dodala je Tanasićeva.

Federalni ministar Kurteš prethodno je razgovarao sa šefom Policije Brčko distrikta Goranom Lujićem o bezbjednosnoj situaciji u distriktu i o budućoj saradnji ovih policijskih struktura.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE