• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pronaći odgovorne za nestanak uzorka hrane"

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Slobodan Stanić ocijenio da je najveći propust slučaja trovanja hranom studenata gubitak uzorka hrane.

 "Pronaći odgovorne za nestanak uzorka hrane" Izvor: MONDO

"Treba prvo utvrditi da li je nestajanje uzorka hrane bila namjera ili slučajnost. Ako je bila slučajnost - neko treba da odgovara, jer nije uveo proceduru kako se to radi", rekao je Stanić u Banjaluci.

On je naveo da istražni organi sada to istražuju, jer je propisano da se, kada se ručak sprema u menzi, jedan dio odvoji u posebnu posudu i skladišti od 48 do 72 časa.

Stanić je napomenuo da su ogroman posao u vezi ovog slučaja uradili higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Banjaluka, inspekcijske službe, Veterinarski institut i Institut za javno zdravstvo Srpske.

Komentarišući informacije na društvenoj mreži "Fejsbuk" o navodno katastrofalnim uslovima za porođaj na ginekologiji Kliničkog centra Banjaluka, zbog čega pacijentkinje u posljednje vrijeme odlaze u bolnice u Gradišci i Mrkonjić Gradu, Stanić je rekao da će formirati Komisiju koja treba da utvrdi kakvi su uslovi na porodilištu u Kliničkom centru Banjaluka.

On je rekao da je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Srpske predviđeno da pacijent ima slobodno pravo izbora bolnice.

"Bolnice se sada, po prvi put, plaćaju prema izvršenoj usluzi - jedan porod nosi određen broj bodova, a jedan bod je 1.000 KM", pojasnio je Stanić.

On je rekao i da resorno Ministarstvo nije dalo saglasnost Kliničkom centru Banjaluka da potpiše ugovor sa PR agencijom "Prajm komjunikejšns", niti je takva saglasnost od Ministarstva tražena.

Komentarišući informaciju da je Klinički centar Banjaluka za angažovanje privatne PR agencije platio oko 6.000 KM, Stanić je u Banjaluci rekao da je rukovodstvo određene ustanove odgovorno za upotrebu sredstava kojima raspolaže.

"Unutar tih sredstava, koja su ograničena, ustanova treba da odredi prioritete djelovanja. Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka je napravilo dosta dobrih poteza, a ovim su, vjerovatno, pokušali da poprave medijsku sliku u javnosti o svom radu", istakao je Stanić.

On je rekao da će resorno ministarstvo uskoro sumirati šestomjesečne rezultate rada Kliničkog centra Banjaluka i odrediti se prema ukupnoj situaciji, ali da smatra da je bilo prečih stvari u Kliničkom centru Banjaluka od angažovanja PR agencije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE