• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje Jašareviću tek u septembru

Početak novog suđenja pred Apelacionim vijećem Suda BiH Mevlidu Jašareviću sigurno neće početi prije septembra, izjavio advokat Senad Dupovac.

 Suđenje Jašareviću tek u septembru Izvor: MONDO

Do tada, kaže Dupovac, njegov klijent će ostati u pritvoru, jer je strani državljanin, nema riješeno pitanje boravka i nije u poziciji da ponudi jaku garanciju.

"Mi ćemo Tužilaštvu BiH sredinom avgusta poslati ponudu za zaključenje sporazuma da oni odustanu od optužbe za terorizam, a mi ćemo priznati krivično djelo ugrožavanje osoba pod međunarodnom zaštitom. Vidjećemo da li će oni to prihvatiti", rekao je Dupovac.

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je juče prvostepenu presudu Mevlidu Jašareviću, kojom je osuđen na 18 godina zatvora zbog terorističkog napada na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu u oktobru 2011. godine, i naložilo novo suđenje, potvrdio je Jašarevićev branilac Senad Dupovac.

Jašarević je 28. oktobra 2011. godine iz kalašnjikova ispalio 105 metaka na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu. Tom prilikom teško je ranio pripadnika policije Mirsada Velića.

I američko ministarstvo pravosuđa podiglo je optužnicu protiv Jašarevića koja se sastoji od deset tačaka, zašta bi mogao biti osuđen na više od 100 godina zatvora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE