• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Citostatici više nisu problem

Klinički centar u Banjaluci saopštio je da je situacija sa snabdijevanjem citostaticima u ovoj zdravstvenoj ustanovi normalizovana.

 Banjaluka: Citostatici više nisu problem Izvor: MONDO

Zavod za medicinsko snabdijevanje - Apoteka Kliničkog centra Banjaluka, od prošle sedmice raspolaže potrebnim i dovoljnim količinama citostatika i pratećih lijekova, koji se distribuišu na Kliniku za onkologiju, Odjeljenje za dječiju hematoonkologiju Klinike za dječije bolesti i Kliniku za plućne bolesti, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da svi onkološki pacijenti koji se liječe u Kliničkom centru Banjaluka, kao i onkološki pacijenti na biološkoj terapiji nesmetano primaju terapije u skladu sa predviđenim protokolima liječenja.

"Citostatika i pratećih lijekova za liječenje onkoloških pacijenta ima u količinama koje su dovoljne do okončanja tenderske procedure i potpisivanja novog Okvirnog sporazuma za nabavku citostatika za period od 2013. do 2015. godine za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, što bi trebalo da dugoročno riješi pitanje snadbdijevanja citostaticima Kliničkog centra Banjaluka, kao i ostalih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju.

Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske koji za Klinički centar Banjaluka provodi tendersku proceduru za nabavku svih lijekova i ostalih medicinskih sredstava.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE