• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Inckovo reagovanje ishitreno

Niko nije tražio izvještaj Policije RS u vezi sa incidentima na lokaciji trafo-stanice "Elektroprenosa" u Srebrenici, kaže Gojko Vasić.

 Vasić: Inckovo reagovanje ishitreno Izvor: MONDO

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da niko iz krugova međunarodne zajednice nije tražio izvještaj Policije Republike Srpske u vezi sa incidentima na lokaciji trafo-stanice "Elektroprenosa" u Srebrenici i kod Zemljoradničke zadruge u Kravici zbog čega je ishitreno reagovanje visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Komentarišući za Alternativnu televiziju Inckovo otvoreno svrstavanje na stranu bošnjačkih udruženja u vezi sa jučerašnjim incidentima, Vasić je ocijenio kao ishitreno iznošenje stava, bez izvještaja MUP-a Republike Srpske.

Vasić je rekao da je obezbjeđenje ovih skupova u proteklih nekoliko godina išlo veoma lako i jednostavno, jer su se mogli držati pod kontrolom određene srpske krugove.

"Za narednu godinu, a posebno 2015.godinu imaćemo ogroman problem kada se bude obilježavalo 100 godina od austro-ugarskog progona Srba iz Podrinja, te otvaranja logora u Doboju odakle je na desetine Srba sa tog prostora odvedeno i ubijeno u Aradu", kaže Vasić.

On je ukazao da bi ozbiljan problem moglo biti kako 2015. kontrolisati obilježavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici i 100 godina od velikog stradanja Srba u Prvom svjetskom ratu, ako ne bude u potpunosti postojala saradnja svih udruženja građana i lokalnih političara sa Policijom Srpske.

"Svi moraju dati svoj doprinos da svako može svojim žrtvama na dostojanstven način da oda poštu i da to uradimo kao ljudi, a ne da uvijek sami sebi pravimo incidentnu situaciju da bi doveli do toga da se javnost više zato zanima“, zaključio je Vasić.

Grupa žena iz srebreničkih bošnjačkih udruženja porodica nastradalih nasilno je juče ušla u krug objekta Elektrodistribucije u Potočarima, kao i u krug bivše zemljoradničke zadruge u Kravici kod Bratunca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE