• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH se seli u Crnu Goru!

Komplikovana procedura na granici i astronomske cijene na hrvatskom Jadranu natjerale su građane BiH, prije svih FBiH, da odmor provedu u Crnoj Gori.

 BiH se seli u Crnu Goru! Izvor: MONDO

Ulazak Hrvatske u EU prava je Pirova pobjeda za one koji su u ovoj državi bave turizmom, jer je uvođenje "evropskih" procedura prilikom prelaska granica te visoke cijene smještaja i hrane, rastjeralo turiste i drastično im skresalo zarade, piše "Press RS" u štampanom izdanju.

Hrvatima najveću glavobolju izaziva činjenica da njihovo primorje u širokom luku izbjegavaju i građani FBiH, od kojih je većina decenijama ljetovala u ovoj državi, dok sada i oni godišnje odmore sve masovnije planiraju i provode u Crnoj Gori.

Polupraznim plažama na hrvatskom dijelu Jadrana kumuju i previsoke cijene turističkih aranžmana, koje su u pojedinim mjestima gotovo izjednačene sa cijenama na prestižnim turističkim lokacijama u Evropi. Tako se apartmani u primorskim mjestima kreću prosječno 90, 100, 115 evra po danu, dok se za isti takav smještaj u Crnoj Gori može naći upola jeftinije.

Većina turista koji su ove godine ljetovali na Jadranu najviše se žale upravo na skupoću, u čemu prednjače Dubrovnik, Hvar i Opatija, gdje su cijene naduvane gotovo kao na Azurnoj obali. Pored preskupog smještaja, tu su i astronomske cijene u restoranima, tako da ručak ili večera za dvoje koštaju i oko 100 evra!? Samo kafa u restoranima i kafićima na Jadranu košta čak 6,2 KM, a pica više od 16 KM. S druge strane, ovaj topli napitaj u Crnoj Gori je od 1,5 do maksimalno 3 KM. Paprene cijene su i u hrvatskim trgovinama, pa na primjer litar flaširane vode dostiže i cijenu od čak četiri evra.

Hrvatska skuplja od Španije?!

Najnovija studija njemačkog auto-kluba ADAC pokazala je i po vanpansionskim cijenama na moru u sezoni, Hrvatska skuplja od Bugarske, Turske, Grčke i Španije. Nijemci su, naime, izračunali koliko košta korpa od 34 proizvoda neophodna za ugodan boravak u pet najomiljenijih morskih destinacija u devet evropskih država koje njihovi stanovnici biraju za odmor. U Hrvatskoj ta korpa košta 164 evra, u Bugarskoj 122, Turskoj 147, Grčkoj 150 i Španiji 159 evra. ADAC je proizvode grupisao u četiri kategorije, a analizirao je cijene na pet hrvatskih lokacija - Rab, Omiš, Brač, Krk i Umag.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE